کد خبر: ۱۴۹۵۲
۰۶ تير ۱۴۰۵ - ۱۰:۰۰
مسجد

زنده نگه‌داشتن روضه‌های خانگی در مسجد امام سجاد(ع)

جمعی از فعالان فرهنگی مسجد امام‌سجاد(ع) تلاش کرده‌اند برای سومین سال پیاپی، طرحی حمایتی اجرا می‌کنند تا برگزاری روضه‌های خانگی و برنامه‌های مردمی محرم برای اهالی آسان‌تر شود.

با قرارگرفتن در ماه محرم، محله‌ها، رنگ‌و‌بوی عزاداری گرفته است؛ از پرچم‌های سیاه بر سردر خانه‌ها گرفته تا روضه‌هایی که در گوشه‌و‌کنار کوچه‌ها برپا می‌شود. در محله سجاد نیز جمعی از فعالان فرهنگی مسجد امام‌سجاد (ع) تلاش کرده‌اند این حال‌و‌هوا پررنگ‌تر شود. آنها برای سومین سال پیاپی، طرحی حمایتی اجرا می‌کنند تا برگزاری روضه‌های خانگی و برنامه‌های مردمی محرم برای اهالی آسان‌تر شود.

هدف از این طرح، افزایش مجالس خانگی، کمک به برپایی ایستگاه‌های صلواتی ازسوی نوجوانان و فراهم کردن امکانات موردنیاز برای عزاداری است. همه خدمات این طرح نیز به‌رایگان دراختیار ساکنان محله قرار می‌گیرد.

 

تسهیل در برگزاری روضه‌های خانگی

یکی از فعالان فرهنگی مسجد امام‌سجاد (ع) درباره این برنامه می‌گوید: رویکرد ما در مسجد، تسهیلگری برای روضه‌های خانگی است و تلاش می‌کنیم هر‌کاری که از دستمان برمی‌آید، برای افرادی که قصد برگزاری روضه را دارند، انجام دهیم.

حسین صادقی ادامه می‌دهد: پس‌از گفت‌و‌گو‌های متوالی با اهالی محله متوجه شدیم برخی خانواده‌ها به برگزاری روضه خانگی علاقه‌مند هستند، اما امکانات لازم را ندارند؛ برای همین ما در‌کنارشان قرار می‌گیظریم و امکانات مورد‌نیاز را در‌اختیارشان می‌گذاریم.

به گفته او، این حمایت‌ها شامل معرفی سخنران و مداح، کمک در فضاسازی، تأمین سیستم صوت و حتی امانت‌دادن تجهیزات موردنیاز مجالس است.

صادقی توضیح می‌دهد: ممکن است خانواده‌ای بگوید ما برای روضه باند نداریم یا امکان دعوت از مداح را نداریم. ما تلاش می‌کنیم این موارد را برایشان فراهم کنیم تا تعداد مجالس روضه در محله افزایش پیدا کند.

 

افزایش برگزارکنندگان روضه

این طرح از سه سال پیش در محله سجاد آغاز شده و روندی رو‌به‌رشد داشته است. صادقی در‌این‌باره می‌گوید: سال اول اجرای طرح، خودمان هم تجربه کافی نداشتیم؛ برای همین تنها به دو روضه خانگی کمک کردیم. سال دوم این تعداد به پنج مجلس رسید و امسال هم امیدواریم دست‌کم با بیست‌روضه خانگی همراه شویم. نکته جالب این است که هنوز اطلاع‌رسانی رسمی طرح را آغاز نکرده‌ایم، اما تاکنون ۱۰ نفر برای برگزاری روضه اعلام آمادگی کرده‌اند.

برای ما مهم این است که روضه در خانه‌ها برپا شود؛ فرقی نمی‌کند یک شب باشد یا دهه کامل

 

او یادآور می‌شود: محدودیتی در مدت برگزاری مراسم وجود ندارد. برای ما مهم این است که روضه در خانه‌ها برپا شود؛ فرقی نمی‌کند یک شب باشد یا دهه کامل. تلاش می‌کنیم کمک کنیم که این مجالس شکل بگیرد.

مدیر اجرایی برنامه‌های مسجد سجاد درباره این طرح می‌گوید: افرادی علاقه‌مند به برگزاری روضه و دادن نذری هستند، اما در خانه فضای مناسب برای آشپزی ندارند. در چنین مواقعی، فضای لازم در مسجد برای آنها مهیاست و به آنها کمک می‌کنیم.

علیرضا سرآسیایی با تأکید بر رایگان‌بودن طرح می‌افزاید: بعد‌از عید غدیر با برخی خیران محله صحبت کردیم و با کمک آنها امکانات لازم و هزینه‌های مداح و سخنران هم تأمین شده است.

 

ایستگاه صلواتی برای نوجوانان

عضو هیئت امنای مسجدسجاد (ع) توضیح می‌دهد: بخش دیگری از این طرح به نوجوانان محله اختصاص دارد. بسیاری از آنها دوست دارند در ایام عزاداری سهمی در خدمت داشته باشند؛ به همین دلیل مسجد امام‌سجاد (ع) امکانات اولیه راه‌اندازی ایستگاه صلواتی را برایشان فراهم می‌کند تا بتوانند برنامه‌های خود را اجرا کنند.

صالح ژیان می‌گوید: برنامه دیگر این گروه، کمک به سیاه‌پوش‌شدن فضای محله است. در این طرح، فعالان مسجد به افرادی که قصد نصب پرچم و نماد‌های عزاداری بر سردر خانه‌هایشان را دارند، اما امکان انجام آن را ندارند، کمک می‌کنند تا حال و هوای محله در ایام محرم، رنگ‌و‌بوی بیشتری از عزای حسینی بگیرد.

 

* این گزارش شنبه ۶ تیرماه ۱۴۰۵ در شماره ۶۵۳ شهرآرامحله منطقه ۱ و ۲ چاپ شده است.

کلمات کلیدی
آوا و نمــــــای شهر
03:04
03:44
اینستاگرام