img-profile-author
یاد ۶ شهید در کوچه شهید عطایی
شاید بهتر باشد کوچه شهید عطایی را کوچه شش شهید بنامیم؛ کوچه‌ای در دل دومین فرعی کوچه جوادیه که امروز بیشتر ساکنان قدیمی‌اش را از دست داده است، اما هنوز سکونت در آن قوت دارد. طبق گفته برادران تشکری که از قدیمی‌های کوچه هستند، کوچه پس از شهادت مرتضی عطایی به‌نام او شد.
img-profile-author
فرار از چراغ قرمز در امام‌خمینی‌۵۷
کوچه امام‌خمینی‌۵۷ فعلی پیش از تغییر نام، کوچه شماره‌۳۵ بود؛ کوچه‌ای کم‌عرض و طولانی که خودرو‌ها برای فرار از ترافیک چراغ قرمز تقاطع خیابان ثامن‌الائمه (ع) و فیاض‌بخش به آن وارد می‌شوند و به همین دلیل بسیار پرتردد است.
img-profile-author
گذرحسنقلی شاملو؛ یادگار صفوی
درباره کوچه‌ای کهن در دل مشهد که با کمترین تغییرات کالبدی به  زمان ما رسیده است.
img-profile-author
مرکز شکل‌گیری«نقویه»
کوچه صادقیه‌۲۶، معبری فرعی در محله نقویه است که مرکز شکل‌گیری این محله بوده است. اولین ساختمان‌های این محله اواسط دهه‌۸۰ در‌قالب مجتمع‌های مسکونی احداث شد و به‌این‌دلیل قدیمی‌ترین معبر محله است.
img-profile-author
کوچه خاطره‌ساز دانش‌آموزان محله شهید قربانی
بسیاری از دانش‌آموزان مدارس چهارده‌معصوم (ع)، حجاب و نرجس با کوچه شهید‌قربانی‌۱۶ خاطره‌ها دارند. صبح‌ها و ظهر‌ها که گذرتان به این کوچه بیفتد، مملو از دانش‌آموزان پسر و دختر است. این کوچه اصلی‌ترین معبر محله شهیدقربانی است.
img-profile-author
نخودک؛ محله‌ای قدیمی که نشانی از آن نیست
قدیمی‌ترین سندی که در آن اسمی از مزرعه نخودک برده شده، سندی مربوط‌به سال ۱۰۹۹ قمری و دوره شاه‌سلیمان صفوی است که در آن به موضوع پرداخت وجوه از محل درآمد مزرعه نخودک، اشاره شده است.
img-profile-author
ره‌باغ بهشت؛ بهشت آثار تاریخی شهر
گشتی در یکی از کوچه‌های به‌یادگارمانده از عهد صفوی که روزگاری سکونتگاه هندی‌ها و داروغه مشهد بوده است.
img-profile-author
قصه ۶۰ ساله «قرنی»
خیابان پنجاه‌وهشت‌ساله قرنی ابتدا نادری خوانده می‌شد، اما پس از انقلاب اسلامی با نام یک سپهبد شهید گره خورد.
img-profile-author
کوچه خیران گمنام
خیریه حضرت زهرا (س) سال‌۱۳۹۰ در این کوچه احداث شد و پانصد‌خانواده و حدود ۲‌هزار نیازمند تحت پوشش آن قرار دارد. تهیه جهیزیه، ویزیت رایگان بیماران از خدمات ارائه‌شده این خیریه به نیازمندان است.
img-profile-author
حال‌وهوای «بنفشه» سجاد
قدمت خیابان میلاد‌۱۲ به دهه‌۵۰ برمی‌گردد. زمین‌های بایر این خیابان بعد‌از انقلاب به‌مرور قطعه‌بندی و ساخته شد. تا سی‌سال پیش، این خیابان و معابر اطراف «بنفشه» نام داشت و بعد به «میلاد» تغییر نام پیدا کرد.
صفحه ۱بعدی