کد خبر: ۱۴۰۹۱
۲۴ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۴
کانون ابی‌طالب(ع) پای کار فعالیت‌های فرهنگی محله کوشش است

کانون ابی‌طالب(ع) پای کار فعالیت‌های فرهنگی محله کوشش است

متولی کانون که تمایل ندارد نامش در نشریه چاپ شود، اعلام می‌کند تمام خدمات کانون مانند کتابخانه، واحد سمعی و بصری رایگان بوده و اهالی محله می‌توانند بدون دغدغه مالی از امکانات این کانون، استفاده کنند.

شرط می‏‌گذارند نامشان را ننویسیم و عکسشان را نیندازیم! اصلا کارشان را همین‌طور بی‌نام و نشان شروع کردند تا تنها، نام «موقوفه و کانون فرهنگی مذهبی حضرت ابی‌طالب (ع)» نشانشان در محله کوشش منطقه‌۷ مشهد باشد.

موقوفه و کانون فرهنگی حضرت ابی‌طالب سه سال است تمام توانش را به کار گرفته تا به یک هدف مهم دست یابد و آن چیزی است که شاید خیلی‌‏ها با وجود شعار‌های بسیار، هنوز گامی برای عملی کردن آن برنداشته باشند. قبل از هرچیز دوست دارم با واقف این مکان فرهنگی وسیع صحبت کنم، اما واقعیت این است که واقف این مکان برای دیده شدن و شناخته شدن، این کار بزرگ را انجام نداده و پشت این اقدامش هم نیتی خیر وجود داشته و بس.

وقتی وارد کانون فرهنگی مذهبی حضرت ابی‏‌طالب(ع)، بین فدائیان ۱ و ۳ در محله کوشش مشهد می‌شوم، محیط زیبای آن، حس خوبی در من ایجاد می‌‏کند. همه چیز مرتب است، امکانات و تجهیزات قابل‌توجهی دارد که نشان از دقت و توجه متولیان آن در امر آموزش دارد. خودشان می‏‌گویند می‌‏خواهیم در مسیر واقعی کاری که شروع کرده‏‌ایم گام برداریم؛ نه اینکه تنها در ظاهر، کاری انجام داده باشیم.

حرف‌هایشان اصلا شعارگونه نیست و برای هر کدام هم دلیل و مدرکی می‌آورند که نشان از نتیجه بخش بودن کارشان در این سه سال دارد. مهم‌ترین مدرکشان نیز گزارش‌های کاری است که در سه سال اخیر انجام داده‌اند. از حرف‏‌هایشان متوجه می‌‏شوم این کانون بخش‏‌های مختلفی دارد که البته هر بخش به صورت جدی و مستقل و با برنامه‏‌هایی هدفمند در حال فعالیت است.

می‌‏خواستیم نام حضرت ابی‌طالب (ع) بر در کانون باشد

متولی کانون حضرت ابی‏طالب (ع) دوست دارد قبل از هر چیز در رابطه با نام‌گذاری این مکان فرهنگی صحبت کند: از آنجا که حضرت ابی‌طالب (ع) در تاریخ مظلوم واقع شده‌‏اند، ما تصمیم گرفتیم نام این کانون را به نام ایشان منور کنیم و خوشحالیم که توانستیم با این کار، نام حضرت ابی‌طالب (ع) را که نقش مهمی در اسلام داشتند بر این مکان فرهنگی بگذاریم.

 

موقوفه و کانون فرهنگی مذهبی ابی‌طالب(ع) پای کار فعالیت‌های فرهنگی محله کوشش است

 

خدمات رایگان برای مردم

متولی کانون که تمایل ندارد نامش در نشریه چاپ شود، اعلام می‌کند تمام خدمات کانون مانند کتابخانه، کافی‏نت، واحد سمعی و بصری رایگان بوده و اهالی محله می‌توانند بدون دغدغه مالی از امکانات این کانون، استفاده کنند. او با بیان اینکه اهالی محله تاکنون استقبال خوبی از کانون داشته‏اند، از توسعه برنامه‏‌های کانون در آینده نیز خبر می‌‏دهد.

تمام خدمات کانون مانند کتابخانه، کافی‏‌نت، واحد سمعی و بصری رایگان است

 

تنها کتابخانه تخصصی مهدویت

کتابخانه صاحب‌الزمان (عج) اولین و تنها کتابخانه تخصصی مهدویت در مشهد و حتی کشور است که استفاده از آن برای عموم آزاد است. مدیر کانون با بیان اینکه در کشور تنها سه کتابخانه تخصصی مهدویت وجود دارد، اما برای عموم آزاد نیست، از این کتابخانه به عنوان پتانسیلی مهم در محل یاد می‏‌کند که تاکنون موجب استقبال خوب اهالی محل از آن شده است.

او نیز که تمایلی ندارد نامی از او برده شود، عنوان می‏کند: این کتابخانه با ۱۵۰ عنوان و چهارهزار و ۳۰۰ جلد کتاب یکی از مهم‌ترین مراکز فرهنگی است که موجب حضور بسیاری از افراد محله شده است. وی همچنین عنوان می‏‌کند در راستای ارائه خدمات فرهنگی به هم‌محله‌‏ای‌ها، یک کافی‌نت در کانون وجود دارد که به صورت رایگان به ارائه خدمات در محله می‌پردازد.

 

شکوفه‌های غدیر، کاری برای آینده

یکی از مدیران کانون از فعالیت یک بخش ویژه سخن می‌گوید و آن هیئت شکوفه‏‌های غدیر است. او به زبان ساده توضیح می‌دهد که کودکان به خاطر ویژگی‌های سنی، اگر با اعتقادات و مسائل مهم دینی آشنا نشوند، در بزرگسالی هر چقدر امکانات برای آنها صرف شود، نمی‌توانند در راه درست گام بردارند و به همین خاطر است که این بخش به عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌های کانون مورد توجه مسئولان قرار گرفته است.

به این ترتیب کودکان و دانش آموزان دوره ابتدایی و اول راهنمایی با شرکت در کلاس‌های مختلف قرآن و احکام و ... به صورت بنیادی با مسائل مذهبی و اعتقادی آشنا می‌شوند. از فعالیت‌های این بخش کانون، چند برنامه آموزشی برای کودکان است که با همت گروهی تخصصی تهیه شده است و اکنون در مرحله گرفتن مجوز قرار دارد.

 

موقوفه و کانون فرهنگی مذهبی ابی‌طالب(ع) پای کار فعالیت‌های فرهنگی محله کوشش است

 

متخصصان در خدمت کودکان

نکته مهم در خصوص بخش شکوفه‌های غدیر استفاده از اساتید مجرب و دانشگاهی و همچنین عالمان و اندیشمندان اعتقادی است که به خاطر اهمیت سن رشد کودکان با برنامه و وسواس جدی دنبال می‌شود همچنان که به گفته مسئولان همه برنامه‌های کانون زیر نظر برخی عالمان و مجتهدان انجام و مورد تائید آنها نیز واقع می‌شود.

 

برای ناشنوایان حرف می‌زنیم

یکی از زیباترین و جذاب‌ترین قسمت‏های کانون، بخش هیئت ناشنوایان آن است. مسئول این بخش که مانند سایر همکاران خود تمایلی به آوردن نام خود ندارد، در توضیح این بخش می‌گوید: این بخش ویژه ناشنوایان است و به علت کمبود‌هایی که در آموزش‌های ناشنوایان وجود دارد، در کانون راه‌اندازی شده است.

او توضیح می‌دهد: ناشنوایان به علت ضعف ارتباطی به سختی می‌توانند غیر از مسائل ضروری روزمره خود برای موضوعات دیگر تحت آموزش قرار گیرند و آموزش‌های آنها بیشتر علمی و مربوط به دروس مدرسه آنهاست، اما در این کانون به صورت ویژه به آنها مسائل اعتقادی را آموزش می‌دهیم. او ادامه می‌دهد: ناشنوایانی که به کانون مراجعه می‏‌کنند، برخی اوقات برای اولین بار با بسیاری از آموزش‌های ما آشنا می‌‏شوند.

ناشنوایان می‌‏توانند زیارت عاشورا و سایر ادعیه را بخوانند و با کمک مترجمان آن‏ها را بفهمند

مثلا می‌‏توانند زیارت عاشورا و سایر ادعیه را بخوانند و با کمک مترجمان آن‏ها را بفهمند. آن‌ها از این مسئله خوشحالند و در بسیاری از برنامه‌های ما مشارکت می‌کنند زیرا فکر می‌کنند ما برای ناشنوایان حرف می‌زنیم. او اضافه می‌کند: در این راستا برنامه‌ای هم برای آموزش مترجمان ناشنوا اجرا می‌کنیم که در آن فرزندان ناشنوایان با شرکت در کلاس‌های ما آموزش می‌بینند چطور با فرد ناشنوا ارتباط برقرار کرده و یا آموزش‌های ما را ترجمه کنند.

 

موج احساس در سرود‌های ناشنوایان

مسئول هیئت ناشنوایان همچنین با بیان اینکه برخی برنامه‌ها از جمله سرود ناشنوایان با زبان اشاره در جشن‌ها اجرا می‌شود، از احساس خوبی که در هنگام برنامه آنها در بین تماشاچیان به وجود می‌آید، به عنوان لطافت کار یاد می‌کند.

 

موقوفه و کانون فرهنگی مذهبی ابی‌طالب(ع) پای کار فعالیت‌های فرهنگی محله کوشش است

 

استودیو و صداگذاری‌های حرفه‌ای

یکی از امکانات مهم کانون، استودیو و فعالیت‌های صداگذاری است که به صورت حرفه‌ای صورت می‌گیرد. مدیرعامل هیئت شکوفه‌های غدیر عنوان می‌کند: تاکنون برخی ادعیه‌ها و برنامه‌های فرهنگی برای کودکان صداگذاری شده است که در مراحل پایانی آن قرار دارد.

 

*این گزارش یکشنبه، ۶ تیر ۹۱ در شماره ۱۰ شهرآرامحله منطقه ۷ چاپ شده است.

آوا و نمــــــای شهر
03:04
03:44
اینستاگرام