کد خبر: ۶۷۴۴
۲۶ تير ۱۴۰۵ - ۱۶:۰۰
گشتی در کتابخانه‌های شمال شهر مشهد

گشتی در کتابخانه‌های شمال شهر مشهد

در منطقه‌۴ مشهد چند کتابخانه مجهز و فعال وجود دارد که می‌توانند فضای مطالعه مناسبی را برای ساکنان شمال شهر مشهد فراهم کنند.

کتابخانه‌های عمومی یکی از مکان‌های مهمی هستند که می‌توانند فضای مطالعه مناسب را برای ما فراهم کنند. درحالی‌که زندگی آپارتمان‌نشینی گسترش زیادی یافته و امکان داشتن خیلی از کتاب‌های موردعلاقه در فضای خانه از بین رفته است، کتابخانه‌های عمومی فضای مناسبی را در اختیار ما می‌گذارند تا بدون داشتن نگرانی از جادادن کتاب‌ها در خانه، با پرداخت کمترین هزینه، صاحب ده‌ها هزار جلد کتاب باشیم.

در منطقه‌۴ چند کتابخانه مجهز و فعال وجود دارند که شاید راه زیادی هم تا منزل شما نداشته باشند؛ اما...، اما شاید به این دلیل که نمی‌دانید دقیقا نزدیک‌ترین کتابخانه به محل سکونت شما کجاست، تا الان حتی یک‌بار هم به سراغش نرفته باشید.آنچه در این صفحه آمده، معرفی کوتاه این کتابخانه‌هاست.

در ابتدا، بگویم که مدارک لازم برای ثبت‌نام، یک قطعه عکس، کپی مدرک شناسایی و حق عضویت سالانه است. 

 

گشتی در کتابخانه‌های شمال شهر مشهد

 

کتابخانه عمومی بسیج

کتابخانه بسیج سال ۱۳۸۳، در بوستان بسیج تأسیس شد. این کتابخانه وابسته به شهرداری منطقه‌۴ بوده و روزانه میزبان حجم شایان‌توجهی از علاقه‌مندان به کتاب است.

 تعداد کتاب: ۱۱ هزار جلد

 تعداد اعضای فعال: ۱۷۰۰ نفر

 مساحت کتابخانه:۵۰۰ مترمربع

 تجهیزات: سیستم جستجوی کتاب، بانک نرم‌افزار، سالن مطالعه مجزا ویژه برادران و خواهران، و مخزن کتاب

 آدرس: بزرگ‌راه شهید بابانظر ۳۷، ابتدای درب ورودی بوستان بسیج

تلفن: ۳۲۷۴۰۵۰۵

محله‌های نزدیک به این کتابخانه: پنجتن، وحید و تلگرد

 

کتابخانه عمومی قائمیه

کتابخانه قائمیه در سال ۱۳۸۸، به‌همت خیرین و مشارکت مردم به‌ویژه نمازگزاران مسجد قائمیه در محله پنجتن آل‌عبا بنا شد. در این کتابخانه، کتاب‌هایی با موضوعات مختلف ازجمله اجتماعی، علمی، تاریخی، ادبیات و رمان، کمک‌درسی و... موجود است و بزرگ‌ترین کتابخانه نهاد کتابخانه‌های عمومی استان در منطقه‌۴ است.

این کتابخانه جزو ده کتابخانه برتر کشور و جزو سومین کتابخانه برتر استان خراسان‌رضوی است که بیشترین امانت کتاب را طی سال گذشته داشته است.

 تعداد کتاب: ۱۸ هزار جلد

 تعداد اعضای فعال: ۱۷۰۰ نفر

 مساحت کتابخانه: ۳۰۰ مترمربع

 تجهیزات: سیستم جستجوی کتاب، بانک نرم‌افزار، سالن مطالعه مجزا ویژه برادران و خواهران، مخزن کتاب، بخش ویژه کودک و نوجوان، نشریات، بخش تازه‌های کتاب، قفسه ملل (شامل کتاب‌هایی مربوط به خراسان‌رضوی) و کافی‌نت

 آدرس: بولوار پنجتن، پنجتن ۵۴، چهارراه دوم، سمت راست، ساختمان کتابخانه، طبقه سوم

 تلفن: ۳۲۱۷۵۵۹۳

 محله‌های نزدیک به این کتابخانه: پنجتن، شهید قربانی و میثم‌شمالی

 گوشه‌ای از فعالیت‌های کتابخانه قائمیه:

  • اجرای طرح همیار کتاب: درراستای ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی، طرح «همیار کتاب» در محله پنجتن آل‌عبا برگزار می‌شود. در این طرح، هر دو هفته، تعداد ۲۰۰ نسخه کتاب به مدارس حاشیه‌شهر به‌صورت امانت تحویل داده می‌شود تا دانش‌آموزانی که فاصله زیادی با کتابخانه دارند، کتاب به‌راحتی در اختیارشان قرار گیرد.
  • اجرای طرح کتاب‌خوان: در این طرح، هر ماه، چهار عنوان کتاب به مخاطبان معرفی می‌شود و کتاب‌ها در کتابخانه در معرض دید اعضا قرار می‌گیرد.
  • برگزاری مسابقات نقاشی، کتاب‌خوانی، شاهنامه‌خوانی، نشست کتاب‌خوان مدرسه‌ای در مدارس، جمع‌خوانی کتاب بین نونهالان و نوجوانان، کلاس‌های آموزش کامپیوتر و نیز انجام‌دادن بازی‌های فکری در بخش کودکان از دیگرفعالیت‌های این کتابخانه است.

    کتابخانه های شمال شهر مشهد

کتابخانه عمومی شهید هاشمی‌نژاد

کتابخانه شهید هاشمی‌نژاد واقع‌در خیابان وحید، یکی از کتابخانه‌های قدیمی سطح شهر است که از سال ۱۳۶۸، در مجتمع فرهنگی و هنری شهید هاشمی‌نژاد راه‌اندازی شده است.

 تعداد کتاب: ۱۶ هزار جلد

 تعداد اعضای فعال: ۱۴۰۰ نفر

 مساحت کتابخانه: ۱۵۰ مترمربع

 تجهیزات: سیستم جستجوی کتاب، مخزن کتاب و سالن مطالعه (شامل نشریات و بخش ویژه کودکان)

 آدرس: خیابان شهید مفتح ۱۸، خیابان وحید،  بین وحید ۶ و ۸، داخل مجتمع فرهنگی شهید هاشمی‌نژاد

 تلفن: ۳۲۷۰۱۰۱۹

 محله‌های نزدیک به این کتابخانه: تلگرد، طلاب، ابوذر و وحید

 گوشه‌ای از فعالیت‌های کتابخانه شهید هاشمی‌نژاد:

  • برگزاری نمایشگاه کتاب در مناسبت‌های مختلف سال
  • اجرای طرح کتاب‌خوان: در این طرح، هر ماه، چهار عنوان کتاب به مخاطبان معرفی می‌شود و کتاب‌ها در کتابخانه، در معرض دید اعضا قرار می‌گیرد.
  • نشست کتاب‌خوان‌ها: در این طرح، جمعی از اعضای کتابخانه دور هم جمع می‌شوند و هرکدام به معرفی کتاب می‌پردازد.
  • جمع‌خوانی کتاب: در این طرح، یک کتاب انتخاب می‌شود و هریک از اعضا قسمتی از کتاب را می‌خواند و بقیه اعضا گوش می‌دهند تا اینکه کتاب به پایان برسد.
  • قصه‌گویی ویژه نونهالان، شاهنامه‌خوانی، حافظ‌خوانی و... از دیگرفعالیت‌های کتابخانه شهید هاشمی‌نژاد به شمار می‌آید.

کتابخانه شهید مدافع حرم سیدطاهر موسوی

کتابخانه شهید مدافع حرم سیدطاهر موسوی سال ۱۳۹۰، در فرهنگ‌سرای انقلاب اسلامی افتتاح شد. این کتابخانه وابسته به سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری مشهد است.

یکی از ویژگی‌های این کتابخانه این است که اگر شما عضویت داشته باشید، می‌توانید با دردست‌داشتن کارت عضویت خود از هر کتابخانه تحت نظارت سازمان فرهنگی و تفریحی شهرداری کتاب دریافت کنید و تحویل دهید. چنانچه کتابی مدنظر دارید

 تعداد کتاب:۱۰ هزار جلد

 تعداد اعضای فعال: ۸۰۰ نفر

 مساحت کتابخانه: ۱۲۵ مترمربع

 تجهیزات کتابخانه: مخزن کتاب، سالن مطالعه مجزا ویژه برادران و خواهران، سالن نشریات، سیستم جستجوی کتاب، بخش کودک و نوجوان

 آدرس: بولوار پنجتن، پنجتن ۴۵، جنب بوستان ارم، فرهنگ‌سرای انقلاب‌اسلامی

 تلفن: ۳۲۱۷۱۵۸۵

 محله‌های نزدیک به این کتابخانه: گلشهر، پنجتن، پنجتن آل‌عبا و شهیدقربانی

 گوشه‌ای از فعالیت‌های کتابخانه شهید سیدطاهر موسوی:

  • اجرای طرح دورهمی کتاب‌خوانی. این طرح هر هفته، پنجشنبه ساعت ۱۰ صبح در این کتابخانه برگزار می‌شود. اعضا دور هم می‌نشینند و کتاب می‌خوانند.
  • برگزاری پنج دوره مسابقه کتاب‌خوانی باعنوان «همه با هم بخوانیم» با شرکت بیش‌از ۵۰۰ نفر در هر دوره
  • برگزاری سه دوره اعتکاف علمی نوروز ویژه دانش‌آموزان کنکوری و برگزاری همایش‌های انتخاب رشته و هدایت تحصیلی ویژه دانش‌آموزان
  •  تقدیر از کتاب‌خوان‌های فعال کتابخانه در مدارس

کتابخانه مردمی زنده‌یاد امیرحسین فردی

کتابخانه استاد امیرحسین فردی در پنجم اردیبهشت‌۹۳ هم‌زمان با اولین سالگرد استاد فردی، نویسنده مشهور کشورمان، به‌همت جمعی از خیران و فعالان مسجدالرضای طبرسی‌شمالی آغازبه‌کار کرد.

 تعداد کتاب: ۱۰ هزار جلد

 تعداد اعضا: ۱۰۰۰ نفر

مساحت کتابخانه: ۱۲۰ مترمربع

تجهیزات: سیستم جستجوی کتاب، مخزن کتاب، بخش کودک و بخش نشریات

آدرس: طبرسی‌شمالی یک، شهید همت ۱/۲

تلفن: ۳۲۱۴۷۴۴۸

محله‌های نزدیک به این کتابخانه: طبرسی‌شمالی، میثم‌شمالی، شهید قربانی، طبرسی‌جنوبی و پنجتن

 گوشه‌ای از فعالیت‌های کتابخانه مردمی زنده‌یاد امیرحسین فردی:

  • برگزاری مسابقه «راز درخت کاج» (خاطرات شهیده زینب کمایی) ویژه دختران به‌مناسبت ولادت حضرت معصومه (س) و روز دختر، و توزیع ۸۰۰ جلد کتاب و نیز برگزاری مراسم اختتامیه با حضور خواهر شهیده زینب کمایی
  • راه‌اندازی انجمن کتاب: در این طرح، کتاب‌خوان‌ها به گروه‌های پنج‌نفری تبدیل می‌شوند و یک کتاب را به‌صورت چرخشی مطالعه می‌کنند
  • برگزاری دوره قصه‌گویی برای کودکان ۵ تا ۷ سال به‌همت مربیان محلی
  • معرفی کتاب در مسجد محله؛ هر هفته یک کتاب
  • راه‌اندازی انجمن کتاب شهیده زینب کمایی با حضور ۳۲ تشکل مردمی حاشیه‌شهر و با حضور ۷۵۰ سرگروه، و کتاب‌خوانی بیش‌از ۲ هزار نفر
  • راه‌اندازی طرح صندوق کرایه کتاب: این طرح ویژه تشکل‌هاست و با هزینه کمی تعدادی از کتاب‌های درخواستی آن تشکل در اختیارشان قرار گرفته می‌شود.
  • تقدیر از کتاب‌خوان‌های برتر در مدارس
  • برگزاری مسابقات کتاب‌خوانی

کتابخانه های شمال شهر مشهد

 

کتابخانه عمومی محمدیه

کتابخانه محمدیه وابسته به کتابخانه مرکزی آستان‌قدس‌رضوی است. این کتابخانه سال ۱۳۷۷، در محله تلگرد، جنب مسجد و حسینیه جواد‌الائمیه شروع به فعالیت کرده و بیشترین کتاب نسبت‌به سایر کتابخانه‌های منطقه ما را داراست.


تعداد کتاب: ۲۲ هزار جلد

تعداد اعضا: ۸ هزار نفر

مساحت: ۱۵۰ مترمربع

تجهیزات: سیستم جستجوی کتاب، سالن مطالعه (صبح، خواهران و عصر، برادران)، واحد مطبوعات شامل ۱۶ عنوان نشریه روزانه و قفسه ویژه کودکان

آدرس: محله تلگرد، خیابان صاحبدلان ۲، جنب مسجد و حسینیه جوادالائمیه

تلفن: ۳۲۵۹۵۷۳۷

محله‌های نزدیک به این کتابخانه: ابوذر، وحید و گلشور

گوشه‌ای از فعالیت‌های کتابخانه محمدیه:

  • برگزاری مسابقات کتاب‌خوانی
  • برگزاری نمایشگاه و معرفی کتاب متناسب با مناسبت‌های تقویم رسمی کشور

 

*این گزارش در تاریخ ۲۱ آبان سال ۱۳۹۶ در شماره ۲۶۹ شهرآرامحله منطقه ۴ چاپ شده است.

کلمات کلیدی
آوا و نمــــــای شهر
03:04
03:44
اینستاگرام